Rólunk

A Körös Autócentrum Kft. története

1963. március 1-jén megnyílt a 11. számú Autójavító Békéscsabán a Szabolcs és a Szarvasi út kereszteződésében. A műhely szegedi központhoz tartozott és a Gaz típuscsalád teljes felújítása és szervizelése tartozott a feladatai közé.

1970 körül megszűnt a Gaz szervizelés és a műhely átkerült a túrkevei központhoz. A neve 17. számú Autójavítóra változott és Tátra valamint IFA felújítással foglalkozott. Ebben az időszakban rohamos fejlődés indult, megépítettek egy ebédlőt, egy javítóműhelyt, egy IFA javító színt, kialakítottak egy karosszéria műhelyt, modern festőfülkével.

Az 1980-as évekre bővül a létszám 170 főre. A létszámbővülés oka az, hogy megyei központi műhely lett és garanciális javításokkal is elkezdtek foglalkozni. Ekkor kezdik meg az autóértékesítést is, Lada és ARO eladásokkal foglalkoztak bel- és külföldre. A külföldi eladások egészen a szerb háborúig folytak. A bővülés oka még az is, hogy felépítettek egy diagnosztikai sort, ami jelentősen meggyorsította a javítást. 1982-től bevezetik az autók zárt technológiás műszaki vizsgáztatását. 1985-ben ismét névváltás történt, innentől Békéscsabai Autójavító Vállalat néven működött egészen a rendszerváltásig.

A rendszerváltáskor Autószerviz Kft. néven bejegyzett cég egészen 1997-ig létezett. 1994-ben megalakult a Körös Autócentrum Kft.-t. Ekkor épült fel a jelenleg is használt szerviz, karosszéria, festő és autóvillamossági műhely, valamint maga az autószalon. A Kft. az Opel gépjárművek értékesítését és szervizelését kezdte meg 30 alkalmazottal. 1997-ben az Autószerviz Kft összeolvadt a Körös Autócentrum Kft-vel. Az Autószerviz Kft épületeit később lebontották, és a területet eladták. 2004 júliusában tulajdonosváltás következett be a Kft életében.

Az új tulajdonosok új lendületet hoztak a cég életébe, melyet legjobban az újonnan az Opel szalon mellé épített Honda szalon szimbolizál, amit novemberében adtak át. Az új szalon a teljes Honda családot értékesíti és a hivatalos márkaszerviz feladatokat lát el. A szerviz is jelentős újításokon esett át, jelenleg 21 emelővel, fejlett villamossági, festő és karosszéria műhellyel áll az Opel és Honda tulajdonosok rendelkezésére.

2010 folyamán a műszaki vizsgaállomáson jelentős fejlesztéseket végrehajtva Békés megye egyik legjelentősebb vizsga bázisává vált.